Saturday, 3 August 2019

BC / BF EXAM (IIBF) Series -13 ( PROBABLE QUESTIONS AND ANSWERS )


1.       In Recurring Deposits,
A.      A fixed sum is deposited every month
B.      Period of Deposit is a fixed tenure
C.      Interest is paid at FDR rate
D.      All of the above
2.       The relationship between the Bank and the hirer of the locker is that of a Lessor and Lessee.
A.      True
B.      False
3.       The nature of charge created while advancing against LIC Policy is
A.      Lien
B.      Assignment
C.      Pledge
D.      Hypothecation
4.       The relationship between Banker and Customer in Bank Deposits accounts
A.      Bailee & Bailor
B.      Creditor & Debtor
C.      Lessor & Lessee
D.      Debtor & Creditor
5.       The relationship between Banker and Customer in case of Garnishee Order
A.      Bailee & Bailor
B.      Creditor & Debtor
C.      Lessor & Lessee
D.      Debtor & Creditor
6.       The relationship between Banker and Customer in case of safe deposit Locker
A.      Bailee & Bailor
B.      Creditor & Debtor
C.      Lessor & Lessee
D.      Debtor & Creditor
7.       The relationship between Banker and Customer in case of safe deposit article
A.      Bailee & Bailor
B.      Creditor & Debtor
C.      Lessor & Lessee
D.      Debtor & Creditor
8.       The relationship between Banker and Customer in case of Bank Loans & Advances accounts
A.      Bailee & Bailor
B.      Creditor & Debtor
C.      Lessor & Lessee
D.      Debtor & Creditor
9.       The nature of charge created while advancing against Bank’s Fixed Deposits is
A.      Lien
B.      Assignment
C.      Pledge
D.      Hypothecation
10.   The nature of charge created while advancing against Gold Ornaments is
A.      Lien
B.      Assignment
C.      Pledge
D.      Hypothecation
11.   The nature of charge created while advance has been granted for the purchase of a Vehicle is
A.      Lien
B.      Assignment
C.      Pledge
D.      Hypothecation
12.   Nomination the facility is available for Term Deposits Accounts.
A.      True              B. False
13.   DSA stands for ----------------
A.      Debit Standing Authorizations
B.      Direct Selling Agents
C.      Both A & B         D.None of the Above
14.   A unit will be classified as a Micro Enterprise in the Service Sector if it’s investment in equipment not exceeding Rs.---------
A.      50 lakhs
B.      10 lakhs
C.      25 lakhs
D.      1 lakh

15.   A unit will be classified as a Micro Enterprise in  case of investment in Plant & Machinery, if it’s an investment in Plant & Machinery  not exceeding Rs.---------
A.      50 lakhs
B.      10 lakhs
C.      25 lakhs
D.      1 lakh
16.   A unit will be classified as a Small Enterprise in the Service Sector if it’s investment in equipment not exceeding Rs.---------
A.      5   Crores
B.      10 Crores
C.      2   Crores
D.       1  Crores
17.   A unit will be classified as a Medium Enterprise in the Service Sector if it’s investment in equipment not exceeding Rs.---------
A.      5   Crores
B.      10 Crores
C.      2   Crores
D.      1  Crores
18.   A unit will be classified as a Small  Enterprise in  case of investment in Plant & Machinery, if it’s an investment in Plant & Machinery not exceeding Rs.---------
A.      500 lakhs
B.      100 lakhs
C.      250 lakhs
D.      10 lakh
19.   A unit will be classified as a Medium  Enterprise in  case of investment in Plant & Machinery, if it’s an investment in Plant & Machinery not exceeding Rs.---------
A.      5   Crores
B.      10 Crores
C.      2   Crores
D.      1   Crores
20.   Find the Interest rate, if the present value is Rs.100/- and future value becomes Rs.115.76 in three years?
A.      4%
B.      5%
C.      6%
D.      7%
Answers:-
21
D
22
A
23
B
24
D
25
D
26
C
27
A
28
B
29
A
30
C
31
D
32
A
33
C
34
B
35
C
36
C
37
A
38
A
39
B
40
B

MEN'S CLOTHING                      Apparel& Accessories 

No comments:

Post a comment

Banking & Finance Questions and Answers

Lendings-8 , Banking Fundamentals to Know for Students.

Blog on  Banking Technology for Common Customer  --  Click Here In States, where one of the minority communities notified is, in fact,...