Saturday, 3 August 2019

BC / BF EXAM (IIBF) Series -15 ( PROBABLE QUESTIONS AND ANSWERS )


61. PMSBY is a _____
             A) Life insurance scheme
            B) Accidental insurance scheme
           C) Pension guarantee scheme
           D) All of thes
62.  What is the maximum age at which a person can enroll in PMSBY?
              A) 50
              B) 55
             C) 60
             D) 70
 63. What is the premium per annum that is to be paid under PMSBY?
            A) Rs 6
            B) Rs 12
            C) Rs 100
            D) Rs 330
64. What is the Termination period of PMSBY?
           A) When a person attains 70 years of age
          B) When a person attains 80 years of age
          C) When a person attains 90 years of age
          D) No termination

65.   What is the death benefit under PMSBY?
A) Rs 2 lakh
B) Rs 1 lakh
C) Rs 3 lakh
D) Rs 4 lakh

66.   What is the benefit under PMSBY for loss/disability for both the organs (either both hands/legs or eye)?
A) Rs 1 lakh
B) Rs 2 lakh
C) Rs 50,000
D) Rs 4 lakh

67.   What is the benefit under PMSBY for loss/disability of one organ (either one hands/legs or eye)?
A) Rs 50,000
B) Rs 1 lakh
C) Rs 2 lakh
D) Rs 1.5 lakh

68.   Which of the following condition will be not covered under PMSBY?
A) Death due to rail accident
B) Death due to electric mis-happening
C) Death due to suicide 
D) Death due to Murder

69.   A person having which type of account can opt for PMSBY? 
A) Saving Account
B) Current Account
C) Fixed Deposit Account
D) Any one of these

70.   The coverage period of PMSBY in a year is ____ ?
A) 1 April to 31 March
B) 1 January to 31 December
C) 1 June to 31 May
D) 1 July to 30 June

71.   PMJJBY is a type of ____ ? 
A) AD&D Scheme
B) Life Insurance Scheme
C) Pension Scheme
D) Loan Scheme

72.   What is the minimum and maximum age at which people can enroll in PMJJBY?
A) 10-70       B) 18-70       C) 10-50         D) 18-50

73.   What is the premium per annum that is to be paid under PMJJBY?
A) Rs 12/-
B) Rs 100/-
C) Rs 300/-
D) Rs 330/-

74.   What is the Termination period of PMJJBY?
A) When a person attains 70 years of age
B) When a person attains 80 years of age
C) When a person attains 50 years of age
D) None of these

75.   What is the death benefit under PMJJBY?
A) Rs 50,000
B) Rs 1,00,000
C) Rs 2,00,000
D) RS 4,00,000

76.   What is the benefit under PMJJBY for loss/disability for both the organs (either both hands/legs or eye)?
A) Rs 50,000
B) Rs 1,00,000
C) Rs 2,00,000
D) No such benefit

77.   What maturity amount will a person get in PMJJBY after the policy terminates when he has attained 55 years?
A) Rs 2,00,000     B) Rs 1,00,000
C) Rs 4,00,000     D) A person will not get any such benefit

78.   A person having which type of account can opt for PMJJBY?
A) Saving Account
B) Current Account
C) Fixed Deposit Account
D) Any one of these

79.   Under which of the following condition(s) the PMJJBY policy may terminate?
A) On attaining age 55 years
B) Closure of account with the Bank
C) Insufficiency of balance in Account
D) All of the above

80.   The coverage period of PMJJBY in a year is ____ ?
A) 1 July to 30 June
B) 1 June to 31 May
C) 1 January to 31 December
D) 1 April to 31 March
Answers:-
61
B
62
D
63
B
64
A
65
A
66
B
67
B
68
C
69
A
70
C
71
B
72
D
73
D
74
D
75
C
76
D
77
D
78
A
79
D
80
B


No comments:

Post a comment

Banking & Finance Questions and Answers

Lendings-8 , Banking Fundamentals to Know for Students.

Blog on  Banking Technology for Common Customer  --  Click Here In States, where one of the minority communities notified is, in fact,...