Saturday, 3 August 2019

BC / BF EXAM (IIBF) Series -16 ( PROBABLE QUESTIONS AND ANSWERS )


81.   What does PMMY Stand for?
a)Pradhan Mantri Money Yojana
b) Pradhan Mantri Mudra Yojana
c) Primary Money Market Yojana
82. What is the maximum loan amount available under PMMY?
a)  5.00 lacs
b)  10.00 lacs
c)  50.00 lacs
83. How much loan can be availed under "Shishu" Category?
a)  10,000/-
b)  50,000/-
c)  1,00,000/-
84. Loan of ` 5 lacs is covered under which category?
a) Shishu
b) Kishore
c) Tarun
85. What is the purpose for which MUDRA loan can be availed for carrying on any activity related to_______________?
a) Manufacturing, Processing, Trading, Services
 b) Personal loan
c) Investment in Shares, commodities in Primary or Secondary Market
86. PMMY Loan is given for which purpose?
a) Income Generation Purpose
b) Consumption Purpose
 c) Both of above
87. What are the Collateral /securities to be kept with Banks for getting loans for MSE under PMMY?
a) Mortgage of movable or immovable Assets              b) Third Party Guarantee
c) NIL             
88. Who can avail the PMMY loan?
a) Any Indian Citizen
b) Any firm, body corporate, company, or any other entity incorporated in India
c) Both (a) and (b)
89. From where the PMMY loan can be availed?
a) Public Sector Banks, Private Sector Banks, Foreign Banks, Cooperative Banks, RRBs, NBFCs and MFIs
 b) Directly from MUDRA Multi Choice Questions on MUDRA Loans under PMMY
 c) Both a) and b)
90. PMMY Loan can be availed from the bank in which_________?
a) the customer has the banking relation with the Bank
b) the customer does not have the prior banking relationship (saving / current account) with the bank
c) Both a) and b)
91. What is the role of MUDRA under PMMY Loans?
a) MUDRA is a direct lending Institution and lends to small /micro units entrepreneurs directly for PMMY
b) Acts as a Refinance Agency and refinances to all banks, NBFCs, MFIs for onward lending to customers under different categories of PMMY loans, as per need of the customer.
c) MUDRA is regulator of banks

92. The borrowers can avail the credit in a hassle free and flexible manner with the MUDRA CARD which is a______________
a) Debit Card with Sanctioned limit
b) Credit Card
c) Ordinary Debit Card
93. MUDRA Card is a debit card on which payment platform?
a) RuPay
b) Visa
c) MasterCard
94. What is the use of MUDRA Card? And how it can be used?
a) In drawing cash from ATM or Business Correspondent
b) Make purchases using Point of Sale (POS) machine.
c) Both of above
95. Who issue the MUDRA Card to customer?
a) Banks either directly or in association with MFIs
b) MFIs directly
c) MUDRA
96. PMMY loans are applicable to ___________?
a) all banks all over India
b) within the Notified areas / locations in India
c) all banks all over India and abroad
97. What are the Interest rates of the PMMY loans extended by banks, NBFCs, MFIs to the borrowers?
a) Reasonable rates decided by lending banks, NBFCs, MFIs that should fall within the overall RBI Guidelines
b) The rates as prescribed by MUDRA
c) Uniform rates as stipulated by the RBI
98. PPMY Loans are provided for what Tenure?
a) 1 year
b) 2 year
c) depends on cash flows of the business and decided by the lending Institution

99. What is the grievance redressal mechanism available against bank officials, in the event of non-sanction of loan?
a) The matter can be escalated to the next higher office (region / Zone) on the Bank
 b) Customer can register complaint on Banks Nodal Officer-PMMY or PMMY Mission office or PMMY Toll Free
c) Both of above
100. What are the documents that are required to be submitted for availing loans under MUDRA?
 a) Standard Loan Application Form
 b) KYC, and other documents as may require as per internal guidelines of lending bank / NBFC / MFI
c) Both of above
Answers:-

81
B
82
B
83
B
84
B
85
A
86
A
87
C
88
C
89
A
90
C
91
B
92
A
93
A
94
C
95
A
96
A
97
A
98
C
99
C
100
C



No comments:

Post a comment

Banking & Finance Questions and Answers

Lendings-8 , Banking Fundamentals to Know for Students.

Blog on  Banking Technology for Common Customer  --  Click Here In States, where one of the minority communities notified is, in fact,...